Rólam

2005-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia szakán, majd 2015-ben megszereztem az ELTE Tanácsadó Szakpszichológus diplomát, krízis szakirányon. Jelenleg gyermek klinikai szakpszichológus jelölt vagyok. A diplomák megszerzése közben számos konferencián, továbbképzésen vettem részt, jelenleg a pszichológiai tanácsadás, konzultáció módszere képezi hivatásom központi részét. Két gyermek édesanyjaként a pszichológusi hivatás mellett a magánéletemben is átélem a gyermeknevelés örömeit és nehézségeit.

Szakmai tapasztalataimat széles körben szereztem: óvodapszichológusként keezdtem meg hivatásomat, majd az egyik Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottságban tanulási problémás gyermekekkel dolgozhattam. Munkámnak ebben az időszakban központi részét képezte a diagnosztika. Később, iskolapszichológusként értelmi fogyatékos és autista gyermekekkel és családjaikkal foglalkozhattam a pszichológiai tanácsadás keretein belül.

Jelenleg magánrendelésemen várom azokat a családokat, gyermek és felnőtt klienseket, akik pszichológus felkeresésén gondolkoznak.

A pszichológiai tanácsadás és a terápia között nincs igazán éles választóvonal. A különbség főleg abból adódik, hogy a pszichológiai üléseken mire helyezzük a hangsúlyt. Ha a meghozandó döntéseket helyezzük előtérbe, melyek előidézik majd azt a változást, amely a személy életminőségét és közérzetét javítani tudja, akkor pszichológiai tanácsadásról beszélünk, míg ha egy általános érzelmi probléma megoldásához van szükség segítségre, akkor inkább pszichoterápiát kell alkalmazni. Mindkét módszer lehet rövid- és hosszútávú és az egyik legfontosabb eleme a pszichológus és kliense kapcsolatában rejlik. A módszer kiválasztása természetesen a probléma mélységétől és a pszichológushoz forduló személytől is függ.

 

Munkahelyeim

OPNI - felnőtt pszichiátriai osztály  - gyakorlati hely

Tátika Óvoda, óvodapszichológus

Liliom Óvoda, óvodapszichológus

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 2. sz. Szakértői Bizottság Tagintézménye

Budapest XVIII. Ker. SOFI (Egymi)

Lelki Erőforrás Pszichológiai Konzultáció Kft. - magánrendelés